Over ons

Wist jij dat onze ingredienten biologische restpartijen zijn?

Over ons

Wij doen ons best om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Wist jij dat alle groenten en fruit in onze producten afkomstig zijn van biologische restpartijen? Zo zorgen wij ervoor dat groenten en fruit die er net even anders uit zien, toch goed gebruikt worden!

Sinds 2016 houden wij ons bij A&E gourmet in Rotterdam bezig met het ambachtelijk produceren van jams, chutneys en marmelades op basis van verse biologische groenten en fruit.

Links op de foto zie je Tatiana, oprichtster van A&E Gourmet. Samen met haar man en medeoprichter César, zorgen wij voor een tropische twist die je terugproeft in elk potje.
Een mooi voorbeeld van verschillende culturen die samen iets moois vormen. Tanja vertelt:

“In mijn jeugd ben ik opgegroeid in de voormalige Sovjet Unie, waar het normaal was om groenten te conserveren voor de winter. Toen ik met mijn man César in Colombia kwam en al die vruchten op de grond weg zag rotten wist ik het: Hier moeten we iets mee doen! De tropische vruchten waar César mee is opgegroeid en het inpotten uit mijn cultuur heeft ervoor gezorgd dat A&E gourmet tot stand is gekomen.”

 

 

Een groot deel van de ingrediënten bestaat daarom nog steeds uit tropische vruchten, afkomstig van biologische leveranciers.

Het tegengaan van voedselverspilling en de uitputting van de aarde, is voor ons een belangrijke pijler. Wij hebben daarom de bewuste keuze gemaakt om deel uit te maken van de circulaire economie.

Wij maken niet alleen gebruik van biologische groeten en fruit afkomstig van restpartijen, maar wij verwerken ook het afval van deze bio groenten en fruit. Zo ontstaan er weer nieuwe producten uit resten van een hoofdproduct. Denk aan siropen die worden getrokken uit de klokhuizen van bijvoorbeeld de Kweepeer.
Zo kunnen wij heerlijke ambachtelijke producten maken én circulair ondernemen. Wij hebben namelijk baat bij een vruchtbare aarde die ons heerlijke groenten en fruit blijft schenken.

 

 

 

Met liefde gemaakt in Rotterdam
Onze INGREDIËNTEN zijn uitsluitend biologisch
Denkt aan onze ecologische voetafdruk
GEEFT GROENTEN EN FRUIT EEN TWEEDE LEVEN

Contact formulier

Vul het formulier in met je gegevens en bericht. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

logo aegourmet
A&E gourmet

Elke zaterdag op het

Noordplein in Rotterdam

Contact 

+ 31 (0) 6 50 87 67 85

info@aegourmet.com

 

Tijden

Vrij: Op afspraak

Zat: 10am – 5pm